Saturday, 27 November 2010

Snow Klik

Tahun ni snow datang awal lagi. Musim masih belum bertukar tugas, daun di pohon2 masih ada yang kekuningan, namun kuasa Allah SWT yang Maha Menjadikan segala2, tiada siapa yang mampu menghalang..24hb Nov snow dah turun, malah lebat pula tu. 2 tahun lepas 26hb..memang saya ingat sebab masa tu masih dalam pantang kat Izzah. Tapi takdela setebal kali ini. Tengah malam tadi, terkejut melihat langit seolah2 berwarna putih dan bercahaya..rupa2nya tengah menurunkan salji selebat2nya. Dalam hati terasa risau juga, macamana ayah nak ke London pagi2. [alhamdulillah, dah selamat sampai pun]

Mood nak bergambar tak berapa ada sebab saya masih selesema..Izzah pula tiba2 je suam2 badannya..Ameen pun cakap sakit kepala..Iffah memang tak tahan sejuk. Last2 sekejap je bawa diorang main kat luar. Semasa entry ni ditulis, snow masih turun mencurah2..tak tahulah nak jadi setebal mana.

Gambar2 dalam entry ni takde Ameen & Iffah sebab mereka ke sekolah masa ni [rabu]. Kami bertiga je keluar melihat2 pemandangan sekitar Durham.

Izzah suka sangat main snow masa ni. Tapi tidak untuk hari ini. Hari ni nak dok atas dukungan je. Padahal 2 hari lepas, siap makan lagi snow tu [agaknya sebab dia dok kutip makan snow banyak sgt kot, mlm td bdn dedar sikit]. Lagipun suhu memang minus 3 walaupun dah tengahari.

Bersyukur dengan peluang yang diberi..untuk menikmati ciptaan Allah yang sangat indah. Tak sangka dah kali ke 4 kami menyaksikan musim sejuk di sini.

Berlatarbelakang Durham Cathedral dari jauh.


2 comments:

Lady Lavender said...

kami kat sini pun dah mula bersnow..sejuknya ya amat..cecah -15 degree celsius.

hnyhar said...

lady lavender,
kat tempat awak mmg lg sejuk...huuu...jangan beku udah ye...kat sini, kami dinasihatkan utk stay di rumah saja sbb dah keluar weather warning..kuasa Allah kan..

take care!