Tuesday, 8 June 2010

Brussels, Belgium

Hari kedua berada di Amsterdam hari tu kami pagi2 lagi bertolak ke Brussels, Belgium. Tempat ni jauh daripada hotel penginapan kami, adalah dalam lebih kurang 2 jam setengah nak sampai sana. Ditambah pula dengan jalan sesak, teringat kat KL. Lebih kurang camtulah juga. Cuaca juga panas, dengan suhu setinggi 28 C sudah cukup panas dah tu..berpeluh2 jugalah kami di buatnya.

Cadangan asal nak melihat bandar Antwerp tapi, disebabkan kekangan masa, kami batalkan hajat kami untuk ke sana, malah cuma melilau2 di sekitar bandar Brussels saja. Brussels ni ibukota Belgium, jadi boleh bayangkan sendiri bagaimana sibuk bandarnya. Jalan sesak, susah nak dapat tempat letak kereta. Kecewa jjuga rasa di hati sebab banyak tempat yang menarik tak dapat dilawati.



di hadapan Royal Palace.

muka Izzah yang sedang boring dan penat.

















Inilah saja cenderahati yang dibawa pulang dari Belgium. Itupun masa dah dalam perjalanan pulang ke Keukenhof dah. Nasib baik. Kata orang coklat dari Belgium sedap. Saya memang penggemar coklat..haha. Sementelah pula tengah jualan murah kat kedai GODIVA dan tiada langsung saguhati untuk diri sendiri sebelum pulang, maka kami pun sambarlah 2,3 jenis. Tak pernah dengar pun nama GODIVA sebelum ni, tapi takpe, sedap! Cuma, hati2 masa membelinya sebab ada yang mengandungi alkohol. Kena pilih yang alcohol-free.

8 comments:

Miim said...

slm...
kak nani sht? lme x drop comment kt sini. Smlm masuk sini amek resepi simple cheesecake yg dh lme mengidam nk buat. Alhmdllh dh tinggal stgh, sy sorg mengadap...hehe!Sng nk buat, tp akak buat mmg mcm lembut sgt ke cheesenye tue?

hnyhar said...

salam...

alhamdulillah, sihat. awak sihat ke? baby sihat? dah brp minggu ye? dah lama xnmpk entry baru kat blog.

owh, simple cheesecake tu..hmm, cheesenya memang sgt lembut sbb xde tepung langsung kot..simple dan bahan pun takdela complicated kan..? kih3...mengidam le tu. hopefully mimi n baby sihat2 saja..

**cepatla letak entry baru..nak tahu cerita u all kat sana..

UnGu VioLet said...

kak... comey2 gmbar smua.. tambah2 lagi anak2 akak.. smua pandai bergaya gtu... sukeee mar tgk kak...

Miim said...

kak nani, buat ler pecan maple cheesecake tue, pastu tepek resepi kat sini. Hihi, ada hajat nak makan cheesecake lg, lemak dr cheesecake semalam pun tak tahu brpa tahun boleh hilang...

sy update je blog, tp utk invited readers only...things are getting more personal...hehe
:)

hnyhar said...

mar,
terima kasih..mereka tu bknnye senang nak disuruh posing..akibatnya akak je yg selalu kena posing.

mimi,
mmg terasa mcm nak buat tp xcari bahan..tgkla dulu. dah buat, kita tepeklah.

ooh, blog dah 'tertutup' rupanya. nampaknya hanya insan terpilih saja yg layak membaca catatan blog tu...

fa10 said...

belum smpi ke sini....
insya allah cuti summer ni

CikguZue said...

salam,
cantik kan tempatnya, akak pun cuma dpt round sehari je.

hnyhar said...

fa10,
wah..cuti summer u all kan awal seminggu dr england kan..selamat mengembara!!

cikguzue,
hmm...mmg cantik, cuma frust sikit sbb xdpt nk bergambar sgt dgn bgnan2 cantik tu..xsempat..