Saturday, 6 August 2011

Resume Blogging

kali pertama menulis blog menggunakan telefon..kekok juga dibuatnya..apaa nak buat kami belum mendaftar internet connection lagi. Sedar tak sedar dah sebulan 6 hari kami berada di tanahair. Memang terlintas untuk meng'update' cerita dan kenangan penting dalam Baytulkifli ni, namun masa sangat tidak mengizinkan.

Sememangnya terlalu banyak yang ingin diluahkan, dicatatkan dan dimemorikan di sini. Malah masih ada cerita lama yang berbaki belum selesai diabadikan dalam Baytulkifli. Saya sangat bercita2 untuk menfaatkan semula masa2 emas saya berbicara di sini dengan harapan perasaan malas tidak kemari.

Antara sebab utama saya lewat resume blogging ialah kata laluan masuk ke Baytulkifli disekat oleh pihak admin atas alasan khuatir jika ada unsur2 hijack pada Baytulkifli memandangkan saya berpindah negara. Pihak admin meminta recovery email daripada saya..masalahnya saya memang lupa apa password untuk recovery email tersebut. Nama pun recovery, memang sah2 jarang apply passwordnya.

7 comments:

fa10 said...

gitu ke pulak? kena buka blog baru la jawabnya.
sayo pun koho malas nak mencoret, busy la kononya.. ekekekek

hnyhar said...

fa10,
yo...lamo kemain sy try nak bukak xdapat2..last2 dapat juga zul yg buat camna dia buat sy pun xtahu...tiba2 dapat je..

sibuk wak gapo weh...amik gmbr sana sinun ko...bilo demo kelik nih?nyipe bare doh?selamat berpuasa panjang....

Miim said...

KAk nani!
Sy pun pernah kene mcm tu masa pergi turki x bley masuk blog

Mcmna kt sana? Mesti bz dh msuk mengajar. Budak2 dah masuk skolah? brg kontena dh smpi!?

hnyhar said...

Mimi,
Nasib baik boleh masuk semula. Sekarang mmg hidup xkeruan lg..pindah sana sini.skrg akak dok kuarters.kontena baru sampai kat port tp blm amik lg.ameen iffah dah masuk sekolah..akak pun bizi boleh tahan...huhuhu.merindui zaman percutian pjg...

ishamizu said...

Knani, rasa izu ada kOmen n3 convo abg zul tu tp akk tk. Tima ye? Pelik la.. Hihi nvm la

Akk mst nti sy pon jd mcm akk sbb tk igt recovery password padahal tk smpi setahun pon lg blog ni huhu

Btw take care free2 update k!;)

Syamsulfaiz said...

Selamat memulakan hidup baru..and keep blogging about it..:-)

hnyhar said...

izu,
ye ke..nnti akak cek tengok..kot2 terlepas pandang sbb kadang2 abgzul yg sign in dalam blog ni..jenguk2..

along,
tenkiu. will keep on blogging soon..