Sunday, 5 December 2010

Teachers2Parents

Bowburn Infants is closed today due to poor weather conditions. We will update you at the same time tomorrow.

29-11-2010 [Monday] , 07:02 am




School is closed tomorrow, Tuesday 30th November. An update will be sent on Wednesday morning at the latest.


29-11-2010 [Monday] , 07:59 pm



Unfortunately school is closed again today, we will update you again tomorrow morning.

01-12-2010 [Wednesday] , 06:53 am



Due to the continuing severe weather, school is closed again tomorrow.

01-12-2010 [Wednesday] , 06:25 pm



Unfortunately school is closed again tomorrow. Weather permitting, it will re-open on Monday.

02-12-2010 [Thursday] , 07:51 pm



School will re-open on Monday 6th December.

05-12-2010 [Sunday] , 11:17 am


Begitulah pesanan2 ringkas yang diterima oleh ibubapa kanak2 Bowburn Infants and Nursery School melalui SMS teachers2parents sejak turunnya snow seminggu yang lalu. Bagus juga ada sistem SMS macam ni. Walaupun komunikasi sehala, namun sangat berkesan kepada ibubapa terutama sekali bila SMS tu berupa reminder tentang aktiviti sekolah. Takdela kami lupa nak pakaikan Ameen Iffah dengan pakaian bukan seragam jika ada peristiwa penting di sekolah [di sini, ada hari2 tertentu kanak2 akan berpakaian mengikut tema spt, pyjamas, seluar jeans, baju warna kuning, dressing up dan macam2 lagi].

Seminggu jugalah sekolah tutup gara2 salji yang tebal. Akhirnya, Bowburn Infants akan beroperasi semula esok hari. Lama sungguh bercuti, gaya macam cuti Easter dah ni..heheh. Nasib baik juga, bolehla Ameen berehat sepenuhnya sebab dia pun demam.

Alhamdulillah, snow pun dah tak turun sejak semalam. Snow yang masih berbaki pula agak tebal dan perlukan masa untuk cair semula. Jalan di kaki lima boleh tahan licinnya terutama sekali tepi dinding rumah. Kena jalan pelan2 dan berhati2 supaya takde yang jadi 'nangka busuk' nanti.





3 comments:

nar said...

kat sini snow hampir clear dek hujan yang turun jumaat lepas. Lagi pun snow yang ada tak lah setebal mane......tapi jalan still icy.Memang licin dan kena hati2.

fa10 said...

snow turun pulok hari ni, lebat pulok tu. esok mesti turun tepak demo pulok ni

hnyhar said...

kak iza,
kalau hujan mmg bagus tp kalau suhu masih minus, jwbnye makin bahayala sbb snow yg mencair tu xcair sepenuhnya..beku separuh jln..apapun semua kena hati2..

fa10,
rasonyo xsapa mari ssini tu..keno bhgn cumbria..pas2 york kot keno sikit..cewah..mcm weatherwoman jah..keh3